Sunday, November 28, 2010

Akhirnya Aku Mendapat Kerja Sebelum Tahun 2011 Menjengah :)

Pada minggu ini, aku dapat rasakan tahap kewangan aku semakin baik secara perlahan - lahan walaupun masih berada dalam situasi kritikal. Pada hari isnin 28 November 2010 ini, secara rasmi aku akan bekerja sebagai "admin asistant" di sebuah syarikat yang baru berusia lebih kurang 2 tahun (Hal ini telah aku ceritakan pada posting sebelum ini). Akhirnya hasrat aku untuk mendapat kerja sebelum masuk tahun 2011 tercapai dan diperkenankan oleh Allah S.W.T.Tugas aku di sini ialah menyediakan dokumen berkaitan tender, sebutharga dan kerja - kerja pejabat yang umum. Dengan kerja yang aku perolehi ini, dapatlah aku meneruskan kerja - kerja berkaitan dengan pendapatan internet di sebelah malam memandangkan waktu kerja aku terhad pada waktu pejabat sahaja ( 8.30 pg - 5 ptg ). Nampaknya aku perlu menyusun jadual yang lebih teratur agar aku dapat membahagikan masa dalam mengimbangi kerja realiti dan kerja internet aku.Sape - sape leh bagi tips tak dalam membahagikan masa ? Hehehe 

Sementara itu , aktiviti blogging aku berjalan seperti biasa walaupun tak seaggresif pada permulaan dulu. Cuma blog untuk projek Google Adsense aku terbantut kerana ketandusan idea dalam mencari artikel - artikel yang betul aku hajati. Huhuhu. (Aku masih tak berputus asa lagi tau :-) ). Namun begitu, aku boleh berasa gembira sedikit kerana prestasi FX trading aku memuaskan pada minggu ini dengan profit dari urusniaga yang dijalankan mencecah hampir 90%. (Modal Ciput bangat sih lambat lagi nak kaya. kuikuikui). Dalam masa itu juga, aku telah menyertai program affliate KOD ADSENSE dari anak tempatan yang dikenali sebagai "wana ozie"(Baru register, tak promote lagi pun). 


*P/S: Hmm kalau dah ada banner, kira dah promote la tu :-p


RINGKASAN LANGKAH - LANGKAH SQUTOPUS

Dunia Realiti
1)Mendapat Kerja sebagai Pembantu Tadbir di sebuah syarikat perkhidmatan kerja - kerja kejuruteraan elektrik

Dunia Cyber
1)Meneruskan aktiviti blogging macam biasa.
2)Berjaya memperolehi profit hampir 90% dari FX Trading
3)Menyertai program Affliate Kod Adsense dari Wana Ozie


2 comments: